Maks. kül: 0,55 Min. protein: 11,5 Max. nem: 14,5
Özkaşıkçı Kırmızı, yüksek su kaldırma kapasitesi sayesinde ürün adedinde verimlilik sağlar. İlk arabadan son arabaya kadar arkası geçmeyen güçlü hamur yapısına sahiptir. Kolay şekil alır, büyük hacim oluştururken boş kabarma yapmaz, mükemmel bıçak açma sağlar. Homojen gözenek yapısına sahip, ince kabuklu, parlak ve ideal renkte ekmek çıkarmanızı sağlarken, fire oranı düşüktür. Fırın katkısına istemez, ustayı aratmaz. Geç bayatlama özelliğinden dolayı, ertesi gün tüketiminde değişmeyen bir yapı ve lezzet sunar. Sıcak hava şartlarında hamur özelliğinin korunmasını sağlar. Kara fırına uygundur.
Fırıncının ağzından; “Kırmızı şerbet alır, su kusmaz, kapakta yatar, pasada bekler, ustasını yormaz. Ateşe dayanır, ince kabuk yapar, nar gibi ekmek çıkar. Pazarlık veren bir un. Daha ne olsun.”
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.