Gıda sektöründe kullanılır. Gıda maddelerinin ve içeceklerin içerisine katılır, nem tutucu, tatlandırıcı ve çözücü olarak görev yapar.
Şeker kullanılan ürünlerde şeker yerine de kullanılmaktadır.
Gliserinin tatlılık oranı sukrozun yaklaşık %60’ına denk gelmektedir. Bakıldığında kalorisi sofra şekeriyle aynı orandadır ancak kandaki şeker seviyesini yükseltmez.
Dondurmalarda kıvam sağlayıcı olarak kullanılır, yapılarını düzeltir. Düşük yağ oranına sahip gıda ürünlerinden dolgunlaştırıcı olarak kullanılır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.